مقاله پژوهشی
محمدحسین ابراهیمی؛ فاطمه عباسی
چکیده
رنگ پوست در ماهیان از نظر فیزیولوژیکی، رفتاری و اکولوژیکی دارای اهمیت بوده و می تواند به عنوان شاخصی از آرامش ماهی در زمان پرورش و همچنین به عنوان یک فاکتور کیفی مهم در زمان فروش در نظر گرفته شود. در این مطالعه اثر دوزهای مختلف هورمون متیل تستوسترون تجاری (0، 300، 400 و 1000 میلیگرم در کیلوگرم غذا) بر خصوصیات سه بعدی ظاهری رنگ (روشنایی (L*)، ...
بیشتر
رنگ پوست در ماهیان از نظر فیزیولوژیکی، رفتاری و اکولوژیکی دارای اهمیت بوده و می تواند به عنوان شاخصی از آرامش ماهی در زمان پرورش و همچنین به عنوان یک فاکتور کیفی مهم در زمان فروش در نظر گرفته شود. در این مطالعه اثر دوزهای مختلف هورمون متیل تستوسترون تجاری (0، 300، 400 و 1000 میلیگرم در کیلوگرم غذا) بر خصوصیات سه بعدی ظاهری رنگ (روشنایی (L*)، ته رنگ (Hºab) و کروما (C*ab)) و شاخص کلی رنگ ((ECI این ماهی مورد بررسی قرار گرفت. جهت آنالیز داده ها بعلت ماهیت آنها از آزمون های مربوط به توزیع دایره ای استفاده گردید. در تمام سطوح مختلف هورمون بجز دوز 1000، میزان روشنایی پوست ناحیه باله دمی بطور معنی داری بیشتر از ناحیه تنه ماهی گوپی بود. همچنین میزان روشنایی ناحیه تنه با افزایش دوز هورمون کاهش و سپس در بالاترین دوز افزایش معنی دار نشان داد. به طور کلی، با افزایش دوز هورمونی افزایش تمایل به ته رنگ قرمز در هر دو ناحیه ی باله ی دمی و قسمت جانبی بدن قابل مشاهده بود. ضمن آنکه در تمامی دوزهای مورد بررسی بین ناحیه ی تنه و دم از نظر میزان ته رنگ اختلاف دیده شد. به طور کلی می توان اینگونه نتیجه گرفت که با افزودن میزان هورمون بر مقدار رنگدانه های قرمز و در نتیجه میزان جذابیت جنسی ماهیان افزوده شده، ضمن آنکه این تغییرات رنگی بر جذابیت ماهیان جهت فروش نیز می تواند تاثیر گذار باشد.
مقاله پژوهشی
سمیه اعظمی؛ عزت عسگرانی؛ احیا عبدی عالی
چکیده
استخراج دی. ان. ای اولین مرحله در مطالعهی ساختار و عملکرد ژن است. در تحقیقات مهندسی ژنتیک و میکروبیولوژی، دستیابی به روش مؤثر جداسازی دی. ان. ای ضروری است. روشهای زیادی برای استخراج دی. ان. ای از باکتریها وجود دارد که بر حسب ساختار دیواره و غشای باکتری استفاده میشوند.
هدف این تحقیق، ارزیابی روشهای مختلف استخراج دی. ان. ای ...
بیشتر
استخراج دی. ان. ای اولین مرحله در مطالعهی ساختار و عملکرد ژن است. در تحقیقات مهندسی ژنتیک و میکروبیولوژی، دستیابی به روش مؤثر جداسازی دی. ان. ای ضروری است. روشهای زیادی برای استخراج دی. ان. ای از باکتریها وجود دارد که بر حسب ساختار دیواره و غشای باکتری استفاده میشوند.
هدف این تحقیق، ارزیابی روشهای مختلف استخراج دی. ان. ای از باکتری گرم منفی سودوموناس آئروجینوزا و انتخاب روش مؤثر بود.
در این پژوهش سه روش استخراج دی. ان. ای از باکتری گرم منفی سودوموناس آئروجینوزا بهمنظور تعیین میزان کمی و کیفی دی. ان. ای و مقایسهی آنها با یکدیگر بررسی شد. این روشها شامل بافر لیز حاوی پروتئینازk،DNGTM- plus kitو جوشاندن بود. در هر روش ده نمونه در قالب طرح کاملا˝ تصادفی، انتخاب و غلظت دی. ان. ای استخراج شده با استفاده از دستگاه نانودراپ و ژل الکتروفورز آگارز اندازهگیری شد.
تجزیهی واریانس تفاوت معنیداری بین این سه روش نشان داد. میانگین غلظتهای دی. ان. ای با استفاده از آزمون دانکن نیز تفاوت معنیداری نشان داد. سرانجام روش جوشاندن، مناسبترین روش با بالاترین بازده استخراج در نظر گرفته شد.
مقاله پژوهشی
معصومه انوری
چکیده
22 سویه باکتری قلیادوست از خاکهای نمکی قلیایی استان گیلان در محیط milk Agar بهمنظور بررسی توانایی تولید آنزیم آلکالین پروتئاز جداسازی شد. از میان باکتریهای جداسازی شده، اعضای جنس باسیلوس بیشترین توانایی تولید را نشان دادند. بررسی اثر درجهی حرارت، زمان انکوباسیون، منبع کربن، ازت و pH نشان داد که بهترین شرایط تولید، بهترتیب در C ...
بیشتر
22 سویه باکتری قلیادوست از خاکهای نمکی قلیایی استان گیلان در محیط milk Agar بهمنظور بررسی توانایی تولید آنزیم آلکالین پروتئاز جداسازی شد. از میان باکتریهای جداسازی شده، اعضای جنس باسیلوس بیشترین توانایی تولید را نشان دادند. بررسی اثر درجهی حرارت، زمان انکوباسیون، منبع کربن، ازت و pH نشان داد که بهترین شرایط تولید، بهترتیب در C ْ40 بهمدت 20 ساعت با استفاده از 5/1% گلوکز (وزنی به حجمی)، 1% سولفات آمونیوم (وزنی به حجمی) و 5/9 = pH است
مقاله پژوهشی
منیژه پاکروان؛ سمیه نعمتی
چکیده
جنس Malva دارای 8 گونه و 8 واریته با پراکنش گسترده در ایران است. به منظور بررسی روابط کلادیستیک بین گونه های این جنس، تعداد 18 صفت مورد بررسی قرار گرفت. صفات به صورت چند حالته در ماتریس صفات ثبت شد. برای ریشه دار کردن کوتاه ترین کلادوگرام ها از گونه های Althaea officinalis, Lavatera thuringiaca و Alcea flavovirensبه عنوان برون گروه استفاده شد. تحلیل پارسیمونی ...
بیشتر
جنس Malva دارای 8 گونه و 8 واریته با پراکنش گسترده در ایران است. به منظور بررسی روابط کلادیستیک بین گونه های این جنس، تعداد 18 صفت مورد بررسی قرار گرفت. صفات به صورت چند حالته در ماتریس صفات ثبت شد. برای ریشه دار کردن کوتاه ترین کلادوگرام ها از گونه های Althaea officinalis, Lavatera thuringiaca و Alcea flavovirensبه عنوان برون گروه استفاده شد. تحلیل پارسیمونی براساس روش فیچ (fitch) منجر به استخراج کوتاه ترین کلادوگرام به طول67024/8 گام شد RI=0.82,CI=0.64)). درخت مطلق مرکزی با استفاده از روش ماکزیموم پارسیمونی به عنوان درخت مرجع در نظر گرفته شده است. با صرفه ترین کلادوگرام ها بر اساس تحلیل پارسیمونی تک نیایی جنس Malva را تایید نمی کند، براین اساس نمونه های این جنس در یک کلاد قرار نمی گیرند. آزمون بوت استرپینگ تک نیایی گونه ها ی مطالعه شده جنس Malva را نشان نمی دهد.
مقاله پژوهشی
پیمان رجایی؛ ندا محمدی
چکیده
بنگدانه(.Hyoscyamus pusillus L) یکی از گیاهان دارویی است که غنی از آلکالوئید های تروپان می باشد. در این تحقیق تأثیر نیترات و آمونیوم بر متابولیت ثانویه وسایر پارامترهای فیزیولوژیک، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد در شرایطی که هر دو یون نیترات وآمونیوم در محلول غذایی گیاه وجود داشته باشد به نحوی که غلظت آمونیوم پایین تر از نیترات ...
بیشتر
بنگدانه(.Hyoscyamus pusillus L) یکی از گیاهان دارویی است که غنی از آلکالوئید های تروپان می باشد. در این تحقیق تأثیر نیترات و آمونیوم بر متابولیت ثانویه وسایر پارامترهای فیزیولوژیک، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد در شرایطی که هر دو یون نیترات وآمونیوم در محلول غذایی گیاه وجود داشته باشد به نحوی که غلظت آمونیوم پایین تر از نیترات باشد افزایش وزن تر و خشک بخش هوایی و ریشه مشاهده می شود.اما با افزایش غلظت آمونیوم از رشد گیاه و پارامترهای ذکر شده کاسته می شود. نسبت ریشه به بخش هوایی و مقدار کربوهیدراتهای محلول در بخش هوایی و ریشه با بالارفتن غلظت آمونیوم به طور معنی داری کاهش می یابد. اما مقدار کلروفیل و محتوای پروتئین در هر دو بخش هوایی و ریشه افزایش نشان داد. در سنجش فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز مشخص شد که وجود آمونیوم در غلظت های پایین به همراه نیترات فعالیت آنزیم را افزایش می دهد اما با بالا رفتن غلظت آمونیوم فعالیت آنزیم کاهش می یابد. بیشترین مقدار آلکالوئیدهای تروپان در شرایطی حاصل شد که هر دو یون در محلول غذایی وجود داشت و غلظت آمونیوم کمتر از نیترات بود.
مقاله پژوهشی
شیلا صفاییان؛ اکبر اسماعیلی؛ شراره شریفی
چکیده
در سالهای 2001- 2002، تحقیقات داروشناسی مواد شیمیایی دریایی گسترهی جهانی یافته است. این تحقیقات در سالهای اخیر نشان دادهاند که ترکیبات دریایی استخراجشده از موجودات دریایی اثرهای مشخص ضدالتهابی و ضدباکتری دارند. قلمهای دریایی یک گروه خاص از انتوزوآها هستند. این جانوران بنتیک و چسبیده به بسترند. قلمهای دریایی در تمام آبهای ...
بیشتر
در سالهای 2001- 2002، تحقیقات داروشناسی مواد شیمیایی دریایی گسترهی جهانی یافته است. این تحقیقات در سالهای اخیر نشان دادهاند که ترکیبات دریایی استخراجشده از موجودات دریایی اثرهای مشخص ضدالتهابی و ضدباکتری دارند. قلمهای دریایی یک گروه خاص از انتوزوآها هستند. این جانوران بنتیک و چسبیده به بسترند. قلمهای دریایی در تمام آبهای جهان از مناطق بین جزر و مد تا بالای 6100 متر زندگی میکنند.
برای ارزیابی التهابی روش ایجاد تورم در گوش موش با استفاده گزیلن بهکار گرفته شد. موشهای نر نژاد NMRI به 3 گروه کنترل مثبت (دگزامتازون mg/kg 15)، کنترل منفی (نرمال سالین) تجربی تقسیم شدند. به موشهای گروه تجربی دوزهای (mg/kg 10)، (mg/kg 20) و (mg/kg 40) عصارهی لیپیدی کلروفرمی و هگزانی در گروههای مجزا بهصورت درونصفاقی تجویز شد و سپس نتایج، تجزیه و تحلیل آماری شد؛ اثر ضدّ التهابی در غلظتهای 10-40 میلیگرم بر کیلوگرم و در مقایسه با نرمال سالین اختلاف معنیداری نشان داد؛ درحالیکه در مقایسه با دگزامتارون اختلاف معنیدار نبود و عصارههای کلروفرمی و هگزانی قلم دریایی که 2/54 درصد آراشیدونیک اسید دارند، حتی در غلظتهای کمتر اثرهای زیادی داشتند.
اثـــر ضــدبــاکتــریــایی عصارههای کلروفرمی و هگزانی به روش آزمونهایانتشــار دیــسک و MIC)Minimum Inhibitory Concentration=( و (Minimum Bactericidal Concentration=MBC) انجام شد. نتایج ضدباکتریایی نشان داد که در این آزمایشها بیشترین اثر از عصارههای کلروفرمی بود؛ میزان MIC در باکتری Staphylococcus aureus در غلظت µg.ml ، 125 و BCM همان باکتری در غلظت µg.ml ، 250 بود.
مقاله پژوهشی
زهره فائزی زاده؛ امیر قریب
چکیده
مادهی گزیلان یک پلیساکارید ناهمگن است که بخش عمدهی همیسلولز دیوارهی سلولی گیاهان را تشکیل میدهد. گزیلانازها (EC 3.2.1.8) آنزیمهایی هستند که از گونههای مختلف میکروارگانیسمها استخراج شدهاند و میتوانند پیوند گزیلوزیدی اسکلت گزیلان را تجزیه و گزیلوز و سایر مونوساکاریدها را تولید کنند.
در این تحقیق ابتدا آنزیم گزیلاناز ...
بیشتر
مادهی گزیلان یک پلیساکارید ناهمگن است که بخش عمدهی همیسلولز دیوارهی سلولی گیاهان را تشکیل میدهد. گزیلانازها (EC 3.2.1.8) آنزیمهایی هستند که از گونههای مختلف میکروارگانیسمها استخراج شدهاند و میتوانند پیوند گزیلوزیدی اسکلت گزیلان را تجزیه و گزیلوز و سایر مونوساکاریدها را تولید کنند.
در این تحقیق ابتدا آنزیم گزیلاناز از باکتری باسیلوس استئاروترموفیلوس (ATCC 12980) بهوسیلهی رسوب با سولفات آمونیوم، کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون با سفادکس G-100 و کروماتوگرافی تعویض یونی با دی اتیل آمینو اتیل- سلولز تخلیص شد و کارایی آن در هیدرولیز دو نوع گزیلان (گزیلان درخت غان و گزیلان جو دو سر) مطالعه شد. کروماتوگرافی ستونی دی اتیل آمینو اتیل- سلولز در سه پیک مجزامشاهده شد که فقط یک پیک فعالیت گزیلانازی نشان داد و درجهی تخلیص بهدست آمده از فراکسیونهای این پیک معادل 09/63 تعیین شد.
فعالیت ویژهی آنزیم تخلیصشده برابر با 7/87 واحد بینالمللی بر میلیگرم بهدست آمد و بازده تخلیص آن 45/17 درصد تعیین شد. مقدار هیدرولیز گزیلان درخت غان و گزیلان جو دو سر با این آنزیم به ترتیب، 100 و 8/56 درصد در مدت 24 ساعت بود. با توجه به نتایج بهدست آمده مشخص شد که استفاده از آنزیم گزیلاناز تخلیصشده در صنایعی که در آنها از چوب درخت غان استفاده میشود، مناسب است.