نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناسی ارشد، بخش بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

2 دانشیار، پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

3 دانشیار، بخش گیاهپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

10.22051/jab.2024.44846.1586

چکیده

مقدمه: پپتیدهای ضد باکتریایی به طور گسترده به عنوان آنتی بیوتیک‌های زیستی بالقوه علیه باکتری‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌اند. با این حال، تخریب پروتئولیتیک و تغییرات ساختاری ممکن است منجر به کاهش فعالیت ضد باکتریایی آن‌ها شود. محصور شدن پپتیدها در لیپوزوم می تواند روش موثری برای رفع این گونه مشکلات باشد. روش‌ها: دراین مطالعه CAP18 نوترکیب (rCAP18) به عنوان یک پپتید ضد باکتریایی، پس از تولید و خالص سازی، درون لیپوزوم‌های حاوی فسفاتیدیل کولین محصور شد. ویژگی‌های اصلی لیپوزوم‌‌ها مانند سنجش گروه‌های عاملی، ‌اندازه، کارایی کپسولاسیون و مورفولوژی آن بررسی شد. فعالیت ضد باکتریایی rCAP18 آزاد و محصور در لیپوزوم (Lipo@rCAP18) علیه باکتری‌های Escherichia coli، Pseudomonas aeruginosa، Xanthomonas citri subsp. citri و Staphylococcus aureus بر اساس ‌اندازه گیری پارامترهای MIC و MBC ارزیابی و مقایسه شد. نتایج و بحث: یافته‌های بدست آمده نشان دادند که کمترین غلظت مهارکنندگی rCAP18 (حالت آزاد) برای سویه E. coli، P. aeruginosa ، X. citri و S. aureus به ترتیب معادل 135، 101، 80 و بیشتر از 320 میکروگرم بر میلی‌‌لیتر تعیین شد. مقادیر MIC مربوط به rCAP18 محصور در لیپوزوم برای باکتریهای ذکر شده در بالا به ترتیب بیشتر از 320، 135، 180 و 320 میکروگرم بر میلی‌‌لیتر بدست آمد. مقایسه نتایج مربوط به MIC نشان داد کهrCAP18 در حالت آزاد و یا به فرم Lipo@rCAP18 تاثیر بازدارندگی بیشتری علیه باکتری‌های P. aeruginosa و X. citri دارد. بنابراین، وزیکول‌های حاوی پپتیدهای ضد باکتریایی می توانند بعنوان ابزار قدرتمندی جهت حفظ عملکرد و نگهداری پپتیدهای فعال طی زمان به کار روند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Synthesis and antibacterial evaluation of liposomal particles containing the recombinant peptide CAP18

نویسندگان [English]

  • Faezeh Habibollahi 1
  • Azadeh Lohrasbi-Nejad 2
  • Akbar Hosseinipour 3

1 M.Sc. in Agricultural Biotechnology, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

2 Associate Professor, Research and Technology Institute of Plant Production, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

3 Associate Professor, Department of Plant Protection, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

چکیده [English]

Introduction: Antibacterial peptides have been widely investigated as potential bio-antibiotics against bacteria. However, the proteolytic degradation and structural changes may lead to a decrease in their antibacterial activity. Encapsulating peptides in liposomes may be a suitable method to solve such problems. Methods: This study used the recombinant CAP18 (rCAP18) as an antibacterial peptide. After production and purification, encapsulation was done inside the liposomes constructed by phosphatidylcholine. The main characteristics of liposomes, such as size, morphology, type of functional groups, and encapsulation efficiency, were investigated. Antibacterial activity of free and encapsulated rCAP18 in the liposomes (Lipo@rCAP18) against Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Xanthomonas citri subsp. citri, and Staphylococcus aureus was evaluated and compared based on the MIC and MBC values. Results and discussion: The obtained findings showed that the lowest inhibitory concentration of free rCAP18 for E. coli, P. aeruginosa, X. citri, and S. aureus strains was determined to be 135, 101, 80, and > 320 µg/ml. MIC value of rCAP18 enclosed in liposomes was >320, 135, 180, and 320 µg/ml, for the strains mentioned above, respectively. The comparison of MIC results showed that free and encapsulated forms of rCAP18 have a more growth-inhibitory effect against P. aeruginosa, X. citri strains. Consequently, vesicles containing antibacterial peptides can be used as a powerful method to preserve their function and maintain the active peptides over time.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Antibacterial property
  • phosphatidylcholine
  • Liposome
  • Recombinant CAP18