ذوالفقاری، م. شعبانپور، ب. شعبانی، ع. و قربانی، ر. (1389). رابطه بیوشیمیایی و بازدهی فیله با اندازه ماهی کپور دریای خزر (Cyprinus carpio). نشریه شیلات، مجله منابع طبیعی ایران، 2: 84-71.
رضوی شیرازی، ح. (1380). تکنولوژی فرآورده های دریایی. (علم فرآوری جلد دوم)، انتشارات نقش مهر، چاپ اول، تهران، 292 ص.
زکی پور رحیم آبادی، ا. ارشدی، ع. زارع، پ. و حیدری، م. (1388). بررسی مقایسه ای ترکیبات شیمیایی عضله ماهی خواجو (Schizothorax zarodny) و انجک (Schizothorax altidorsalis) در فصول و جنس های مختلف در استان سیستان و بلوچستان. مجله علمی شیلات ایران، 3: 7-1.
ستاری، م. (1386). ماهی شناسی 2 (سیستماتیک). انتشارات حق شناس، 188-178.
شریفیان، م. (1393). بررسی ترکیبات بدن ماهی بنی (Barbus sharpeyi) در محدوده گروه های طولی مختلف درمنابع آبی استان خوزستان. نشریه توسعه آبزی پروری، 8(3): 76-65.
شیرمحمدلی، ح.م. و محمدنژاد، م. (1399). تاثیر وزن بر تغییرات پروتئین، چربی، خاکستر و ماده خشک گوشت ماهی کپور معمولی. مجله علوم و فنون شیلات، 9(1): 129-120.
عسکری ساری، ا. و ولایت زاده، م. (1390). اندازه گیری و مقایسه ترکیب شیمیایی ماهیچه دو گونه میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) و میگوی سفید هندی (Penaeus indicus) پرورشی ایران. مجله دامپزشکی و آزمایشگاه، 3(2): 124-117.
کوچکیان صبور، ا. و یاسمی، م. (1390). فناوری تولید فرآورده های شیلاتی. انتشارات موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی. چاپ اول، 595 ص.
میرزایی، ح. (1388). روشهای آزمون شیمیایی مواد غذایی. انتشارات علم کشاورزی. چاپ اول. تهران، 84 ص.
نوروزی، م. و باقری توانا، م. (1395). تعیین ترکیبات بیوشیمیایی و ارتباط آن با برخی شاخصهای زیستی و فیزیولوژی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) در دریای خزر. مجله علمی- پژوهشی زیست شناسی دریا. 8(31): 60-45.
ولایت زاده، م. (1392). بررسی میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در عضله میگوی موزی (Fenneropenaeus merguiensis) استان هرمزگان. دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، 69.
Alemu, L.A., Melese, A.Y. and Gulelat, D.H. (2013). Effect of endogenous factors on proximate composition of Nile tilapia (Oreochromis Niloticus L.) fillet from Lake Zeway. American Journal of Research Communication, 1(11): 405-410.
Hernández-López, C., Calderón-Robles, R., Villa-Godoy, A., Iván Román-Ponce, S., González-Padilla, E. (2021). Relationships between seasonality, body characteristics and leptin at the beginning of puberty in Bos taurus taurus and Bos taurus indicus heifers in the Mexican tropics. 1025 https://doi.org/10.22319/rmcp.v12i4.5796
Ali, M., Salam, A. and Iqbal, F. (2001). Effect of environmental variables on body composition parameters of Channa punctata. Journal of Research (science), 12:86-96.
AOAC (Association of Official Analytical Chemists International), (2005). Official methods of analysis. 18th ed. Maryland: AOAC INTERNATIONAL.
Coban, O.E. (2012). Evaluation of essential oils as a glazing material for frozen rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet. Journal of Food Processing and Preservation, 37(5):759-765.
Cui, Y. and Wootton, R. J. (2015). Effects of ration, temperature and body size on the body composition, energy content and condition of the minnow, Phoxinus phoxinus (L.), Journal of Fish Biology, 32 (5): 749–764.
Eliassen, J, E. and Vahl, O. (1982). Seasonal variations in the gonad size and the protein and water content of cod, Gadus morhua (L.), muscle from Northern Norway, Fish biology, 20(5): 509- 527.
Fajmonova, E., Zelenka, J., Komprda, T., Kladroba, D. and Sarmanova, I. (2003). Effect of sex, growth intensity and heat treatment on fatty acid composition of common carp (Cyprinus carpio) fillets. Czech Journal of Animal Sciences, 2:85-92.
Fauconneau, B., Alami-Durante, H., Laroche, M., Marcel, J. and Vallot, D. (1995). Growth and meat quality relations in carp. Aquaculture, 129(1):265-297.
Gioacchini, G., Dalla Valle, L., Benato, F., Fimia, G.M., Nardacci, R., Ciccosanti, F., Piacentini, M., Borini, A. and Carnevali, O. (2013). Interplay between autophagy and apoptosis in the development of Danio rerio follicles and the effects of a probiotic. Reproduction, Fertility and Development, 25: 1115-1125.
Grigiraskis, K., Alexis, M.N., Talor, K.D.A. and Hole, M. (2002). Comparison of wild cultured gilthead sea bream (Sparus aurata): composition, appearance seasonal variations. Journal of Food Science and Technology, 37: 77-484.
Javaheri Baboli, M. and Velayatzadeh, M. (2013). Determination of heavy metals and trace elements in the muscles of marine shrimp, Fenneropenaeus merguiensis from Persian Gulf, Iran. The Journal of Animal and Plant Sciences, 23 (3): 786-791.
Komova, N.I. (2001). Dynamics of the biochemical composition of tissue in (Abramis brama) (Cyprinidae) at gonad maturation. Journal of Ichthyology, 41(4): 334-342.
Love, R.M. (2007). The chemical biology of fishes, London, UK, pp. 299.
Lovell, R.T. (2013). Nutrition and feeding of fish, Van Nostrand Reinhold, New York, 267.
Oraei, M., Motallebi, A., Hoseini, E. and Javan, S. (2012). Effect of gamma irradiation and frozen storage on chemical and sensory characteristics of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet. Journal of Food Science and Technology, 47:977–984.
Ramseyer, L. (2002). Predicting whole-fish nitrogen content from fish wet weight using regression analysis. North American journal of Aquaculture, 64:190-204.
Rasmussen, R.S., Morrissey, M.T. and Carroll, S. (2006). Effect of seasonality, location, size on lipid content in North Pacific Troll-Caught Albacore Tuna (Thunnus alalunga). Journal of Aquatic Food Product Technology, 15: 73-86.
Rohani, A.C., Normah, O., Zahrah, T., Utama, C.C. and Saadiah, I. (2009). Quality of fish fillet from pond-raised red tilapia and its utilization in the development of value-added product. Journal of Tropical Agriculture and Food Science, 37(2):153-161.
Salam, A. and Davies, P.M.C. (2009). Body composition of northern pike (Esox Lucius L) in relation to body size and condition factor. Journal of Fisheries Research (Amsterdam), 19: 193-204.
Shearer, K.D. (2012). Factors affecting the proximate composition of cultured fishes with emphasis on Salmonids. Aquaculture, 119: 63-88.
Sorvachev, K.F. (2017). Changes in Protein of Blood Serum of Car during Wintering. Biochemistry, 22: 872-877.
Tzikas, Z., Amvrosiadis, I., Soultos, N. and Georgakis, S.P. (2007). Seasonal variation in chemical composition of Mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) muscle from North Aegean Sea (Greece). Food Control, 18: 251-257.
Yeannes, M.I. and Almandos, M.E., (2003). Estimation of fish proximate composition starting from water content. Journal Food Composition and Analysis, 16: 81-92.
Zaboukas, N., Miliou, H., Megalofonou, P. and Moraitou-Apostoloulou, M. (2006). Biochemical composition of the Atlantic bonito Sarda sarda from the Aegean Sea (Eastern Mediterranean Sea) in different stages of sexual maturity. Journal of Fish Biology, 69: 347–362.