نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 هیات علمی
2 هیئت علمی بخش تحقیقات زراعی - باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان
3 کارشناس گروه زیست شناسی دانشگاه گیلان
چکیده
بادام زمینی(Arachis hypogaea) یکی از مهمترین دانههای روغنی خوراکی تیره بقولات در دنیا است که درک تنوع ژنتیکی بین ارقام آن، در انتخاب نوع رقم و انتقال ژنهای مفید بین آنها بسیار ارزشمند است. به منظور بررسی روابط خویشاوندی و تنوع ژنتیکی ارقام بادام زمینی، 10 رقم آن در یک مزرعه تحقیقاتی در لشتنشاء (گیلان) در سال زراعی 1395 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت دیم با سه تکرار کاشته شد. پس از برداشت بذور ارقام بادام زمینی، پروتئین محلول به روش برادفورد و الکتروفورز پروتئینهای بذر به روش SDS-PAGE انجام شد. در بررسی پروتئین محلول، رقم محلی گیلان (گلی) به تنهایی در گروه A قرار گرفت و در خوشه بندی گروه خود نسبت به سایر ارقام فاصله داشت. آنالیز باندهای پروتئینی با نرم افزار Total lab حضور 17 باند اصلی و قابل رویت را بر روی ژل عمودی نشان داد. بیشترین سطح بیان پروتئین در باند شماره 11 با وزن مولکولی تقریبی 26 کیلو دالتون مشاهده شد که در تمام رقم ها بیان شد. تجزیه خوشهای باندهای پروتئینی به روش Ward و برش آن در 50% تشابه، رقمها را در 4 گروه تقسیم کرد. رقمهای 6، 7، 8، 9 و 10 در گروه اول، رقمهای 3، 4 و 5 در گروه دوم و رقمهای 1 و 2 به طور جداگانه در گروههای سوم و چهارم قرار گرفتند. در مجموع، نتایج به دست آمده نشان داد که تنوع کافی در مورد پروتئینهای ذخیرهای دانه در میان ارقام بادام زمینی مورد مطالعه وجود داشت.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Application of seed storage protein marker for identification of some Groundnut (Arachis hypogaea L.) cultivars
نویسنده [English]
- Masomeh Jamal Omidi 1
1
2
3
چکیده [English]
Peanut (Arachis hypogaea) is one of the most important edible oil grains of legume in the world, that understanding the genetic variation among its varieties in choosing the variation and transferring the useful genes is valuable.To study the genetic relationships and diversity of peanut varieties, 10 varieties of peanuts were planted in a research farm in Lasht-Nesha (Guilan) in a randomized complete block design with three replications in 2016. After harvesting the seeds peanut varieties, soluble protein was performed by the Bradford method and SDS-PAGE electrophoresis of seed proteins. In survey of the soluble protein, a local variety of Guilan (Goli) was in group A alone Separately, than the other varieties. Analysis of protein bands with Total lab software showed 17 bands visible on the vertical gel. The highest level of expression of protein was band 11 with a molecular weight of 26 kDa were observed in all genotypes. Cluster analysis of protein bands by Ward method and cut it in 50% similarity, divided genotypes in four groups. Genotypes 6, 7, 8, 9 and 10 in the first group, genotypes 3, 4 and 5 in the second group and genotypes 1 and 2 were separately in groups third and fourth. In general, the results showed that enough diversity in the seed proteins was observed among peanut varieties.
کلیدواژهها [English]
- electrophoresis
- genetic diversity
- peanuts
- Protein