نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 فارغالتحصیل کارشناسی شیلات، انجمن علمی شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
2 استادیار گروه شیلات، گروه شیلات، واحد اهواز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
3 کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، انجمن علمی شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده
بز ماهیان در آب های کم عمق زندگی می کنند و در سرتاسر خلیج فارس و دریای عمان پراکنش دارد و با توجه به اینکه یک گونه دریایی حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مفید هستند این گونه برای مطالعه انتخاب شد ولی در دنیا بجز مطالعات سیستماتیک و اکولوژی کار تحقیقی چندانی روی آنها انجام نشده است.در این تحقیق بز ماهی از صیدگاه های بندر ماهشهر در دو فصل پائیز و بهار توسط صیادان محلی با تور گوشگیر صید و تعداد 30 عدد ماهی بطور تصادفی انتخاب شدند پس از نگهداری در یخ به آزمایشگاه انتقال داده شدند و میزان اسیدهای چرب آنها با دستگاه GC-FDI اندازه گیری شدند و دو شاخص مهم IT و IAدر آن محاسبه گردید نتایج بدست امده با انالیز واریانس یک طرفه و تست توکی و دانکن مقایسه شدند که اختلاف معنی داری بین اسیدهای چرب دو دو فصل پائیز و بهار مشاهده شد.و میزان اسیدهای چرب غیر اشباع آن در فصل پائیز بیشتر از بهار بود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Comparison of liver and muscle fatty acid profile in Goat fish, Upeneus sulphureus
نویسندگان [English]
- Khadigeh Nabighahfarokhi 1
- Mansoreh Ghaeni 2
- Ladan Zaheri 3
1
2
3
چکیده [English]
Goat fishes are marine fish that live in shallow water and they have distributed through the Persian Gulf and Oman Sea. They have useful unsaturated fatty acids. There are many document about classification and ecological study but we didn`t find any paper on fatty acid profile. In this research goat fishes catched from Mahshahr fishery port in two seasons autumn and spring by local fisherman by gillnet. Thirty fishes were chosen accidently and kept them in ice and transferring to the laboratory. The amount of their fatty acids was measured with GC_FDI instrument and two important indices (IT and IA) were calculated. The results were compared by one way Variance analysis and a test called (Tocky and Doncken). Differences between two season (spring and autumn)'s fatty acids were significant. And the amount of unsaturated fatty acids in autumn was more than spring.
کلیدواژهها [English]
- goat fish
- fatty acid
- IT and IA indices