نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری زیست شناسی گرایش سلولی و تکوینی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

2 گروه زیست شناسی گیاهی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

3 دانشگاه تربیت مدرس تهران

4 دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

5 دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

به منظور بررسی اثر آب مغناطیده بر اندام­های رویشی و تعداد روزنه،­ بذرهای عدس در دو گروه، در یک زمین آزمایشی کشت شدند. یک گروه با آب معمولی و دیگری با آب مغناطیده آبیاری شدند. برای بررسی ساختار تشریحی و روزنه به ترتیب از روش­های متداول سلول- بافت شناسی ومیکروسکوپ الکترونی نگارهاستفاده شد. نتایج نشان دادند در گیاهان تیمار، مریستم رویشی حجیم­تر و کشیده­تر شده، همچنین در این گیاهان افزایش فراوانی و تراکم عناصر چوب درساقه، دمبرگ و ریشه و نیز افزایش قطر ریشه و وسعت استوانه مرکزی و کاهش وسعت ناحیه­ پوست و افزایش تراکم و فشردگی سلول­های پارانشیم مزوفیل اسفنجی مشاهده شد. به­طور کلی می­توان نتیجه گرفت، آب مغناطیده سبب بهبود ویژگی­های رشد و در نتیجه کاهش دوره رشد عدس شد، که این موضوع در کاهش آب مصرفی برای آبیاری از اهمیت ویژه­ای برخوردار است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

Effects of Magnetically - Treated Water on vegetative organs and stomata density of lentil (Lens culinaris)

نویسندگان [English]

  • nafise azimi 1
  • ahmad majd 2
  • ّFaezeh Ghanati 3
  • sedighe arbabian 4
  • taher nejad satari 5

1 Department of Plant Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran- Iran

2 Department of plant biology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran-Iran

5 Department of plant biology, Tarbiat Modares University, Tehran- Iran

کلیدواژه‌ها [English]

  • Lentil
  • Magnetically-treated water
  • Stomata
  • Vegetative organs
Aladjadjiyan, A. ( 2002). Study of the influence of magnetic field on some biological characteristics of Zea mays. Journal of Central European Agriculture, 3(2): 89 - 94.
 Amiri, M.C and Dadkhah, A.A. (2006). On reduction in the surface tension of water due to magnetic treatment. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 278: 252-255.
 Belyavskaya, N.A. (2001). Ultrastructure and calcium balance in meristem cells of pea roots exposed to extremely low magnetic fields. Advances in Space Research, 28: 645-65
Chang, K.T and Weng, C.I. (2006). The effect of an external magnetic field on the structure of  liquid water using molecular dynamics simulation. Journal of Applied Physics, 100: 043917-043922.
Cheregani, A and Kouhkan, F.( 2008). Diesel Exhaust particles and allergenicity of pollen grain of Lilium martagon. Ecotoxicology and Enviromental Safety, 69(3):568-573.
Fomicheva, V.M., Gavoroon, R.D.  and Danilov, V.I. (1992) (a). Proliferative activity and cell reproduction in meristems of seedling roots of pea, flax and lentil under conditions of screening of geomagnetic field. Biophysics,  37: 645-648.
Fomicheva, V.M., Gavoroon, R.D.  and Danilov, V.I. (1992) (b). Dynamics of RNA and protein synthesis in the cell of the root meristems of the pea, lentil and flax. Biophysics, 37:649-656.
Ghanati, F., Mohamadalikhani, S., Afzalzadeh, R. and Hajnorouzi, A. (2015). Change of growth pattern, metabolism, and quality and quantity of maize plants after irrigation with magnetically treated water. Electromagnetic Biology and Medicine, 34(3): 211–215.
Ghanati, F. and  Payez, A.(2015). Iron biofortification and activation of antioxidant system of wheat by static magnetic field. Iranina journal of science and technology, Transaction A, science, 39(3):355-360.
Higashitani, K., Oshitani, J. and Ohmura, N. (1999). Effects of magnetic field on water investigated with fluorescent probes. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 109: 167-173.
Holleman, A.F. and  Wiberg, E.(1985). Lehrbuch der Anorganischen Chemie. de Gruyter, Springer. Pp 570, Berlin.
Hozayn, M. and Abdul Qados, A.M.S.(2010) (a). Magnetic water application for improving wheat (Triticum aestivum L.) crop production. Agriculture and Biology Journal of North America, 1(4):677-682.
Hozayn, M. and Abdul Qados, A.M.S. (2010) (b). Irrigation with magnetized water enhances growth, chemical constituent and yield of chickpea (Cicer orietinum L.). Agriculture and Biology Journal of North America, 1 (4): 671- 676.            
Hozayn, M., Abd El Monem, A.A. and Abderlraouf,  R.E. (2013). Do Magnetic Water Affect Water Use Efficiency, Quality and Yield of Sugar Beet (Beta vulgaris L.) Plant under arid regions conditions?. Journal of Agronomy, 12(1): 1-10.             
Lin, I. J., and Yotvat, J. (1990). Exposure of irrigation and drinking water to a magnetic field with controlled power and direction. Journal of Magn Magn Mater, 83: 525-526.
Mac Mahon, C.( 2009). Investigation of the quality of water treated by magnetic fields, University of southern queens land faculty of engineering and surveying, Undergraduate thesis.
Maheshwari, B.L. and Grewal, H.S. (2009). Magnetic treatment of irrigation water: Its effects on vegetable crop yield and water productivity. Agriculture water management, 96: 1229-1236.
Montagnier, L., Aissa, J., Ferris, S. and Montagnier, J.L. ( 2009). Electromagnetic signals are produced by aqueous nanostructures derived from bacterial DNA sequences. Interdisciplinary Sciences: Computational Life Sciences, 1:81-90.
Montagnier, L.,  Aissa, J., Del Giudice, E. and Lavalle, C. (2011). DNA waves and water. Journal of Physics: Conference Series, (306).
Nasher, S.H. (2008). The effect of magnetic water on growth of chick-Pea seeds. Engineering and Technology, 26.
Sarker, A., Eriskine, W. and Singh, M. (2003). Regression models for lentil seed and straw yield in near east. Agricultural and forest meteorology, 116:61-72.
Su, N., Wu, Y. and Mar, C.Y.( 2000). Effect of magnetic water on the engineering properties of concrete containing granulated blast-furnace slag. Cement and Concrete Research, 30: 599-605.
Taiz, L. and Zeiger, E.(2002). Plant physiology, 3rd edition. Sinauer Associates. 690 Pp. Sunderland.
Tian, W.X. (1989). Effect of magnetic water on seed germination, seedling growth and grain yield of rice. Journal of Jilin Agricultural Union, 4: 005.
Wang, Q., Li, L., Chen, G. and Yang, Y.( 2007), Effects of magnetic field on the solgel transition of methylcellulose in water. Carbohydrate Polymer, 70:345-349.