حدیث جعفری؛ فرناز رفیعی؛ آریا اشجع اردلان
چکیده
در این تحقیق برخی ترکیبات بیوشیمیایی تاکسونهایی از جلبکهای قهوهای، متعلق به 5 جنس مختلف بندر لنگه، در استان هرمزگان شامل Sargassum vulgare (C. Agardh, 1820)، Padina australis (Hauck,1887)، Cystoseira myrica (C. Agardh, 1820) ، (Colpomenia sinousa (Derbes & Solier, 1851 و Iyengaria sp. (Borgesen) در فصول زمستان (بهمن 97) و تابستان (تیر 97) بررسی شد و جلبکها در زمان جزر جمع آوری شدند. استخراج پروتئین به روش ...
بیشتر
در این تحقیق برخی ترکیبات بیوشیمیایی تاکسونهایی از جلبکهای قهوهای، متعلق به 5 جنس مختلف بندر لنگه، در استان هرمزگان شامل Sargassum vulgare (C. Agardh, 1820)، Padina australis (Hauck,1887)، Cystoseira myrica (C. Agardh, 1820) ، (Colpomenia sinousa (Derbes & Solier, 1851 و Iyengaria sp. (Borgesen) در فصول زمستان (بهمن 97) و تابستان (تیر 97) بررسی شد و جلبکها در زمان جزر جمع آوری شدند. استخراج پروتئین به روش لوری، چربی به روش Freeman ، کربوهیدرات توسط روش فنل اسیدسولفوریک و آلژینات به روش Istini صورت گرفت. بیشترین درصد پروتئین با 7/2 درصد از جلبک Cystoseira myrica در بهمن، چربی با 75 درصد از جلبک Padina australis در بهمن ، کربوهیدرات با 4/3 درصد از جلبک Sargassum vulgare در بهمن و آلژینات با 30 درصد از جلبک Sargassum در تیر بدست آمد. اختلاف میانگین این ترکیبات بین ماههای بهمن و تیر معنی دار بود (P<0.05). طبق نتایج به دست آمده با درنظر گرفتن میزان بالای چربی در جلبکها ی این پژوهش می توان از آنها برای افزایش چربی شیر دام استفاده نمود. همچنین آلژینات بدست آمده در این تحقیق دربین جلبکهای قهوهای مطالعه شده، از مقدار مناسبی برخوردار است و میتوان آن را برای استفاده در صنایع مختلف استخراج نمود.