گیاهی
اثر عصاره های آبی و الکلی گیاه گزنه دوپایه بر رشد و برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی گیاه گوجه-فرنگی در شرایط گلخانه‌ای

الهه ریاضی؛ فرشاد رخشنده رو؛ وحید عبدوسی

دوره 35، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 133-155

https://doi.org/10.22051/jab.2021.37178.1439

چکیده
  در این بررسی اثر عصاره های آبی و الکلی گیاه گزنه دو پایه ایران (Urtica dioica L.) بر رشد و برخی ویژگی‌ های بیوشیمیایی گیاه گوجه فرنگی، رقم Super chef ، در شرایط گلخانه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از بافت های خشک شده ساقه و برگ گزنه عصاره‌ های آبی و الکلی تهیه و به صورت مستقیم به ریزوسفر خاک گلدان ها تزریق و در زمان های معین پس از تیمار، ...  بیشتر

تأثیر قارچ مایکوریزا و عناصر تغذیه ای بر بعضی از صفات دانهال پسته در برهمکنش با بیمارگر Phytophtora drescleri

الهام باب زن؛ مژده ملکی؛ جلال غلام نژاد؛ فاطمه ناصری نسب

دوره 34، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 24-50

https://doi.org/10.22051/jab.2021.29444.1341

چکیده
  پسته یکی از مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران است. یکی از بیماری‌هایی که در بیشتر مناطق پسته کاری به درخت پسته خسارت وارد می‌کند بیماری گموز با عامل Phytophthora drescleri است. قارچ‌های مایکوریزا از جمله میکروارگانیسم‌های موفق در زمینه کنترل بیولوژیک و از عوامل تأثیرگذار بر کاهش شدت بروز بیماری های پوسیدگی ریشه هستند. عناصر غذایی قادر به افزایش ...  بیشتر