فاطمه آدمی قمصری؛ مریم تاج آبادی ابراهیمی؛ مریم باقری ورزنه؛ علیرضا ایرانبخش؛ عباس اخوان سپهی
چکیده
زیرالنون یکی از مهمترین و فراوانترین سموم قارچی است که باعث آلودگی مواد غذایی و خوراک دام و طیور شده و آسیبهای جدی به انسان و دام وارد میکند. پژوهش حاضر به بررسی اثر جاذب آلی حاوی چهار سویه لاکتوباسیلوس Lactobacillus) ) بومی ایران و دیواره سلولی مخمر ساکارومایسس سرویزیه (Saccharomyces cerevisiae) بر کاهش مایکوتوکسین زیرالنون پرداخته است. با استفاده ...
بیشتر
زیرالنون یکی از مهمترین و فراوانترین سموم قارچی است که باعث آلودگی مواد غذایی و خوراک دام و طیور شده و آسیبهای جدی به انسان و دام وارد میکند. پژوهش حاضر به بررسی اثر جاذب آلی حاوی چهار سویه لاکتوباسیلوس Lactobacillus) ) بومی ایران و دیواره سلولی مخمر ساکارومایسس سرویزیه (Saccharomyces cerevisiae) بر کاهش مایکوتوکسین زیرالنون پرداخته است. با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (high-performance liquidchromatography یا HPLC) اثر عوامل مختلف و همافزایی سویهها مورد سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج، جاذب آلی بررسی شده میتواند مایکوتوکسین زیرالنون را جذب کرده و مقدار آن را در نمونه کاهش دهد. همچنین جاذب حرارت دیده و فعال در محیط کشت بهترین جذب را داشتند. بررسی ارزیابی همافزایی سویهها نیز کاهش بیشتر سم نسبت به هریک از سویهها به تنهایی را نشان داد. بنابر این، جاذب آلی مورد مطالعه جهت کنترل و کاهش آلودگی مایکوتوکسین زیرالنون پیشنهاد میشود.
محدثه غفاری؛ فرشاد درویشی؛ سنبل ناظری
چکیده
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در پیشگیری و درمان از بیماریها نقش مهمی دارند. با توجه به اهمیت مخمرهای پروبیوتیک، هدف این تحقیق جداسازی مخمر با ویژگیهای پروبیوتیکی است. نمونهبرداری از قسمتهای مختلف پوست انسان انجام شد. توانایی رشد مخمر جدا شده در غلظتهای 3/0، 5/0 و 1درصد اکسگال، غلظتهای 2، 4 و 6 درصد NaCl، ...
بیشتر
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در پیشگیری و درمان از بیماریها نقش مهمی دارند. با توجه به اهمیت مخمرهای پروبیوتیک، هدف این تحقیق جداسازی مخمر با ویژگیهای پروبیوتیکی است. نمونهبرداری از قسمتهای مختلف پوست انسان انجام شد. توانایی رشد مخمر جدا شده در غلظتهای 3/0، 5/0 و 1درصد اکسگال، غلظتهای 2، 4 و 6 درصد NaCl، pH های 2، 4، 8/5، 9 و 11 و دمای 37، 40 و 42 درجه سلسیوس بررسی شدند. فعالیت آنزیمهای آمیلاز، پروتئاز، پکتیناز، سلولاز، لیپاز، اورهآز، کاتالاز، سیتراتاز و همولیزین نمونه جداشده بررسی شد. این مخمر توانایی رشد در 3/0درصد اکسگال، غلظتهای 2، 4 و 6 درصد NaCl، pH های2، 4، 8/5، 9 و 11و همچنین دمای 37 درجه سلسیوس را داشت. مخمر جدا شده ویژگی اولیه پروبیوتیک را دارد و میتواند در مطالعات بعدی مورد استفاده قرار گیرد.