شهلا هاشمی؛ فرشته محمد حسنی
چکیده
سنتز نانوذرات توسط روش سبز، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در پژوهش حاضر، سنتز نانوذرات اکسید روی توسط عصاره زیتون انجام گرفت. ویژگی مورفولوژیکی و ساختاری نانوذرات اکسید روی سنتز شده توسط اسپکتروفتومتر UV-visible TEM, آنالیز شدند. سپس، اثر نانوذرات اکسید روی در غلظتهای صفر، 200 و 400 پیپیام با پیشتیمار کروناتین (صفر و 50 نانومولار) ...
بیشتر
سنتز نانوذرات توسط روش سبز، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در پژوهش حاضر، سنتز نانوذرات اکسید روی توسط عصاره زیتون انجام گرفت. ویژگی مورفولوژیکی و ساختاری نانوذرات اکسید روی سنتز شده توسط اسپکتروفتومتر UV-visible TEM, آنالیز شدند. سپس، اثر نانوذرات اکسید روی در غلظتهای صفر، 200 و 400 پیپیام با پیشتیمار کروناتین (صفر و 50 نانومولار) بر پراکسید هیدروژن و مالون دآلدئید و آنزیمهای کاتالاز (CAT)، آسکوربات پراکسیداز (ASP)، سوپراکسید-دیسموتاز (SOD)، فنیلآلانینآمونیالیاز (PAL) مورد بررسی قرار گرفت. سنتز نانوذرات اکسید روی توسط عصاره زیتون با ماکزیمم جذب در طول موج 360 نانومتر و تصویر میکروسکوپ عبوری اندازه میانگین ذرات 41 نانومتری را تایید کرد. نانوذرات سنتز شده توسط عصاره زیتون نشان داد که ذرات کروی شکل هستند. بررسی نانوذرات اکسید روی بر گیاه سویا نشان داد که در غلظت 400 پی پی ام نانوذرات اکسید روی فعالیت آنزیم ASP PAL, SOD,، پراکسید هیدروژن و مالون دآلدئید افزایش یافت. مالون دآلدئید در غلظت 200 پی پی ام نانوذرات اکسید روی تغییر معنی داری نسبت به شاهد نداشت اما فعالیت آنزیم SOD افزایش معنی داری نسبت به شاهد نشان داد. پیش تیمار کروناتین باعث بهبود تنش های ایجاد شده در غلظت 200 پی پی ام نانوذرات اکسید روی شد و منجر به کاهش محتوای پراکسید هیدروژن و مالون دآلدئید شد اما کروناتین در غلظت 400 پی پی ام نانوذرات اکسید باعث افزایش این محتوا شد.
شهلا هاشمی؛ فرشته محمد حسنی
چکیده
کادمیوم در زمره فلزات سنگین میباشد و غلظت بالای آن سمیت زیادی برای گیاهان و حیوانات دارد. شناسایی گیاهان مقاوم به کادمیوم از جمله سویا، که یکی از گیاهان مهم روغنی محسوب میشود از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش، اثرات تیمار کادمیوم (0، 200 و 400 میکرومولار) بر رشد ریشه و ساقه و محتوای مالوندی-آلدئید، فنلکل، پراکسیدهیدروژن، ...
بیشتر
کادمیوم در زمره فلزات سنگین میباشد و غلظت بالای آن سمیت زیادی برای گیاهان و حیوانات دارد. شناسایی گیاهان مقاوم به کادمیوم از جمله سویا، که یکی از گیاهان مهم روغنی محسوب میشود از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش، اثرات تیمار کادمیوم (0، 200 و 400 میکرومولار) بر رشد ریشه و ساقه و محتوای مالوندی-آلدئید، فنلکل، پراکسیدهیدروژن، کلروفیل، آنتوسیانین و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) در سه رقم تلار، کاسپین، DPX گیاه سویا گزارش شد. نتایج نشان داد که تیمار کادمیوم باعث کاهش پارامترهای رشد ریشه و ساقه، کلروفیل در تلار، کاسپین، DPX شد که این کاهش در تلار چشمگیرتر بود. میزان آنتوسیانین، فنل و فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز در تیمار گیاهان با کادمیوم در سه رقم سویا افزایش یافت. بیشترین محتوای فنل در تیمار 400 میکرومولار کاسپین و DPX بود اما بیشترین محتوای آنتوسیانین در تیمار 400 میکرومولار تلار، کاسپین و DPX مشاهده شد. محتوای پراکسیدهیدروژن در تیمار کادمیوم 400 میکرومولار در ارقام تلار، DPX و کاسپین نسبت به تیمار200 میکرومولار بهترتیب 16، 7، 9 درصد افزایش یافت. محتوای مالوندیآلدئید در هر سه رقم در تیمار 400 میکرومولار کادمیوم نسبت به شاهد، افزایش معنیداری دیده شد. بالاترین محتوای مالوندیآلدئید نیز در تیمار 400 میکرومولار کادمیوم در رقم تلار مشاهده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که رقم تلار تحت تنش کادمیوم حساسیت بیشتری نسبت به رقمهای کاسپین، DPX دارد. بهعبارت دیگر رقمهای کاسپین و DPX مقاومت بالاتری در مقابل سمیت کادمیوم دارند.
شهلا هاشمی؛ فرشته محمد حسنی
چکیده
چکیده کادمیوم در زمره فلزات سنگین میباشد و غلظت بالای آن سمیت زیادی برای گیاهان و حیوانات دارد. شناسایی گیاهان مقاوم به کادمیوم از جمله سویا، که یکی از گیاهان مهم روغنی محسوب میشود از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش، اثرات تیمار کادمیوم (0، 200 و 400 میکرومولار) بر رشد ریشه و ساقه و محتوای مالوندی-آلدئید، فنلکل، پراکسیدهیدروژن، ...
بیشتر
چکیده کادمیوم در زمره فلزات سنگین میباشد و غلظت بالای آن سمیت زیادی برای گیاهان و حیوانات دارد. شناسایی گیاهان مقاوم به کادمیوم از جمله سویا، که یکی از گیاهان مهم روغنی محسوب میشود از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش، اثرات تیمار کادمیوم (0، 200 و 400 میکرومولار) بر رشد ریشه و ساقه و محتوای مالوندی-آلدئید، فنلکل، پراکسیدهیدروژن، کلروفیل، آنتوسیانین و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) در سه رقم تلار، کاسپین، DPX گیاه سویا گزارش شد. نتایج نشان داد که تیمار کادمیوم باعث کاهش پارامترهای رشد ریشه و ساقه، کلروفیل در تلار، کاسپین، DPX شد که این کاهش در تلار چشمگیرتر بود. میزان آنتوسیانین، فنل و فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز در تیمار گیاهان با کادمیوم در سه رقم سویا افزایش یافت. بیشترین محتوای فنل در تیمار 400 میکرومولار کاسپین و DPX بود اما بیشترین محتوای آنتوسیانین در تیمار 400 میکرومولار تلار، کاسپین و DPX مشاهده شد. محتوای پراکسیدهیدروژن در تیمار کادمیوم 400 میکرومولار در ارقام تلار، DPX و کاسپین نسبت به تیمار200 میکرومولار بهترتیب 16، 7، 9 درصد افزایش یافت. محتوای مالوندیآلدئید در هر سه رقم در تیمار 400 میکرومولار کادمیوم نسبت به شاهد، افزایش معنیداری دیده شد. بالاترین محتوای مالوندیآلدئید نیز در تیمار 400 میکرومولار کادمیوم در رقم تلار مشاهده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که رقم تلار تحت تنش کادمیوم حساسیت بیشتری نسبت به رقمهای کاسپین، DPX دارد. بهعبارت دیگر رقمهای کاسپین و DPX مقاومت بالاتری در مقابل سمیت کادمیوم دارند.